Spel på galopp

Galopp är en av de största hästsporterna som spelas på flera håll i världen. Många spelare anser galopp vara en lättare speltyp jämfört med andra hästsporter som trav. Att spela på galopp är både spännande och underhållande oavsett om du spelar för stora summor eller mindre. I Sverige har galopp en relativt lång historia som sträcker sig runt 200 år tillbaka i tiden. Sedan dess har fler och fler blivit intresserade av sporten och väljer att spela på galopp framför andra spel.

Att spela på galopp

För att klara av att spela på galopp kan det vara bra att lära sig så mycket som möjligt om sporten och alla deltagare. Genom att lära sig allt man kan, kan chansen till vinst öka. Det finns dessutom olika galoppsporter att spela på vilket gör att alla som spelar måste känna till reglerna för de olika galoppvarianterna. Några av de populäraste varianterna är:

Vinnare – det här är en av de äldsta varianterna. Den innebär att du som spelar gör en satsning på den häst du tror kommer att vinna.

Plats – den här speltypen innebär att du satsar på att din häst hamnar på första, andra eller tredje plats.

Trio – Trio är ett galoppspel som innebär att du ska gissa rätt på vilka hästar som kommer att hamna på första, andra och tredje plats. Genom att spela med flera olika kombinationer ökar vinstchansen.

V4 – V4 är ett spel som är uppdelat i fyra avdelningar och det gäller att hitta vinnaren i varje avdelning.

Komb – Komb är ett unikt galoppspel som påminner om travets Tvilling. Spelet går ut på att du ska pricka in de hästar som kommer på första och andra plats. Till skillnad från travets Tvilling måste du välja vem som kommer på första plats först och sedan vem som kommer hamna på andra plats.

Tips till nybörjare

Alla som är nybörjare när det kommer till att spela på galopp kan känna sig lite förvirrade tills de har lärt sig hur de olika spelen fungerar. Sporten bygger mycket på kunskap och därför är det viktigt att du lär dig allt du kan om sporten innan du börjar satsa pengar. Dock väljer många oerfarna spelare att lägga en satsning på en häst med ett roligt namn. Det kan med lite tur leda till vinst. Så trots att det är viktigt att ha kunskap kan det samtidigt vara bra att gå på magkänslan.

Ett tips på hur du som är nybörjare kan börja lära dig att spela på galopp är att titta på några tävlingar för att först se hur det går till. Sedan kan du börja läsa om den spelvarianten du vill prova på eftersom de skiljer sig lite från varandra och det är viktigt att du spelar efter rätt regler. All information du behöver om de olika spelen finns tillgänglig på nätet. Det kan vara bra att läsa igenom dessa den om du väljer att spela på en spelsajt online eller via ett fysiskt spelombud.